Hjemmedøbt 20/6 1940 af præsten, da hovedet sad skævt og hun skulle på sygehuset.
Døbt i Tistrup kirke 4. august 1940.
Faddere:
Forældrene,
pigen Dagmar Pedersen, Hjedding, Ølgod. (Moster)
gmd. Regner Hansen, Agerkrog. (Onkel, fasters mand)
gmd. Kristen Pedersen, Nørbølling ved Holsted.(morbror)
Født på Bøgestedgård i Hetofte ved Tistrup kl. 9.30 den 8. maj 1942.
Startede skolegang i 1946 i Tistrup Stationsby og afsluttede med 7. klasse i juni 1954.
I sommeren 1954 fik hun plads i huset hos landmandsfamilien Sigrid og Chr. Pedersen i Bredho, og vinteren 1954-55 var hun på Salling Ungdomsskole i Jebjerg.
1. november 1955 blev hyn fæstet for ½ år som ung pige i huset hos landmandsfamilien Sophie og Niels Sølbeck på Kærgaard, Præsteskovvej 1 i landsbyen Fole. Hun cyklede derned sammen med veninden Esther der også havde fået en plads i Fole. 9 dage efter ankomsten fødte konen Sofie en dreng som kom til at hedde Torben efter Bodils forslag.
Herefter var hun hjemme hos forældrene en tid og kom derefter igen i huset i Bredho, samme sted hvor hun havde sin første plads.
Den 1. november 1957 fik hun plads som stuepige i huset hos en ingeniør Keim i Oslo. Her skulle hun gå i stuepigeuniform når hun serverede.
Konen var syg og manden lidt for interesseret i stuepigen, så efter 11 måneder, skiftede hun til en anden plads hos et ungt par, Rigmor og Ejner Moe. Ejner var psykolog. Her skulle hun hjælpe til i husholdningen og samtidig passe deres lille dreng Espen.
Hun ville gerne være børnehavelærerinde og som forberedelse hertil fik hun en praktikplads i "Husmødrenes Barnehage" i Iladalen i Oslo.
Til jul 1959 rejste hun hjem fra Norge, for den 1. januar 1960 at starte på Krabbesholm højskole ved Skive. Da hun kun havde 7. klasse, skulle hun samle points for at kunne blive optaget på et børnehaveseminarium.
Efter højskoleopholdet fik hun 1/7 1960 sin anden praktikplads i Frodesgades Børnehave i Esbjerg.
I februar 1961 rejste hun som au-pair pige til Kingston ved Hull i England. Hun rejste fra Esbjerg med en fragtbåd der også medtog passagerer, og kom i huset hos familien Levi, en jødisk familie, hvor faderen var grosserer. Her lærte hun de jødiske madtraditioner at kende. Ud over at hjælpe til med den daglige husholdning skulle hun også tage sig af parrets 2 børn.
Hun søgte optagelse på Socialpædagogisk Børnehaveseminarium i Århus, og efter ca. 1/2 år i England, startede hun 1/9 1961 på seminariet.
For ikke at oparbejde for stor læsegæld under den toårige uddannelse, måtte hun arbejde ved siden af at hun læste, lykkedes det hende at finde et job, hvor hun både kunne bo og arbejde.
Hun arbejdede som nattevagt på behandlingshjemmet "Dalgården" der ligger i Skåde bakker syd for Aarhus og er et behandlingshjem for adfærdsvanskelige børn.
Under studiet skulle hun ud som praktikant i forskellige børneinstitutioner, og hun var dels i praktik på Dalgården hvor hun arbejdede og boede. Hun arbejdede dels i Falstersgade børnehave, Sct. Lucas sogns menighedsbørnehave og Sct. Annægades børnehave.
Bodil møder Erik.
Efter opholdet på Dalgården fik hun først et værelse i Bruhnsgade og derefter et værelse sammen med studieveninden Oda Pedersen i en stor villa på Vagtelvej 8, der ellers stod tom. De måte ikke benytte husets køkken, så madlavningen foregik i husets vaskehus i kælderen. Da hende og Oda startede på at læse til eksamen, besluttede de at fejre det ved at gå ud og spise middag på Sjette Frederiks Kro i Risskov, og efter det ville de ud og danse og valgte at tage i Tivoli Friheden.
Erik, der var soldat på Langelandsgades Kaserne, var taget på orlov i Fredericia på sin motorcykel.
5. maj kørte han tidligt hjemmefra mod Aarhus, men ville smutte en tur omkring Randbøldal Kro for at hilse på en pige han havde truffet i Aarhus, og som havde fået arbejde på kroen.
Det blev et kort besøg for hun var ikke hjemme og turen blev fortsat mod Århus hvor han ankom hen på eftermiddagen, og for at fordrive tiden til orloven sluttede, tog han i Tivoli Friheden. Han bemærkede godt de to piger der kom ind og satte sig ved et bord nede ved dansegulvet. Især den ene så spændende ud og da dansemusikken startede måtte jeg ud og danse med hende. Erik sad alene ved et bord men efter et par danse blev han inviteret til at sætte sig ned til pigerne, hvad han naturligvis ikke havde noget imod.
På et tidspunkt var der pause i musikken var vi alle ude og se en optræden på scenen, og der blev da holdt lidt i hånd hvilket gav lidt hjertebanken.
Erik syntes der var noget ved den pige han aldrig før var stødt på, hun virkede meget moden og ikke så tøset som de andre han havde kendt .
Da musikken stoppede ved midnat havde Oda fundet sig en tømrersvend hun inviterede med hjem. Eriks nattegn udløb kl. 1 og han havde en ikke for smart motorcykel stående og vente, så han var lidt i et dilemma og var lige ved at vælge at lade den stå og tage en taxa sammen med de andre. Da Bodil så spurgte, hvordan han var kommet derud, måtte han jo fortælle om motorcyklen, og til hans store glæde ville Bodil gerne hoppe op bag på den og køre med ham til Vagtelvej og de ankom lige efter taxien med de to andre, men medens Oda tog tømrersvenden med op på værelset, måtte Erik pænt sige farvel, og fik da et lille kys til afsked inden han måtte skynde mig tilbage på kasernen hvor han ankom lige i sidste sekund.
Han kunne dog ikke få pigen ud af sit hoved, og havde noteret sig hendes navn og adresse samt at hun havde fødselsdag den 8. maj.
De næste dage rykkede regimentet på øvelse i skovene nordvest for Aarhus, men indtrykket af den helt specielle pige han havde mødt stod skarpt printet i hans hukommelse og han bestilte næsten ikke andet end at spekulere på, hvordan han skulle komme til at møde hende igen. Det endte med et brev til hendes fødselsdag hvori han bl.a. skrev hvor stort indtryk hun havde gjort på ham og hvor gerne han ville møde hende igen. Til hans store glæde fik han snart et positivt svar og det udviklede sig hurtigt til et varmt forhold.
Da eksamen var overstået, skulle hun rejse fra Aarhus. Hun var blevet overtalt til at tage et job helt i Aalborg i Vejgård Sogns Menighedsbørnehave på Hadsundvej. Det var noget trist den dag hun skulle rejse. Hun havde lejet en lille ladvogn og jeg skulle være flyttemand. Det værelse hun havde fået i Aalborg var et usselt lille mørkt kælderværelse i en stor patricievilla på Nr. Trandersvej, der udlejedes til unge mennesker. Senere fik hun et et lidt bedre kælderværelse i et parcelhus på Paludan Müllersvej.
Han brugte samtlige orlov'er på at komme til Aalborg. Det var hårdt at skulle undvære hende i op til 14 dage af gangen. Turen frem og tilbage mellem Aarhus og Aalborg foregik på stop eller i en soldaterkammerats bil der var proppet med soldater. Da chancen engang bød sig for at komme nogle timer tidligere afsted, tog han chancen, og måtte som straf 5 dage i vagtarrest, men det syntes han det var det værd.
Afstanden blev fordoblet da han blev hjemsendt fra militæret og flyttede tilbage til fødebyen på et værelse på kvisten i den gamle latinskole, nu Trinitatis sognegård.
1 november 1964 blev der så holdt forlovelsesgilde hos hans forældre Dronningensgade 4. Guldringene havde han i længere tid sparet sammen til af de penge han fik ved militæret, 27 kr. om ugen, hvilket siger noget om hvor forelsket han var. De var altså besluttet på at gifte sig og flytte sammen så snart det kunne lade sig gøre. Dengang skulle man være gift for at blive berettiget til en lejlighed, så vi kunne først flytte sammen efter at vi var gift.
I Dronningensgade 8, hos Svend og Olivia blev en lille lejlighed i stueetagen ledig til 1. marts og Eriks far fik hurtigt overtalt Svend til at leje den ud til sin søn og kommende svigerdatter. Lejligheden bestod af en stue og et soveværelse, samt et lille køkken. Væggene var fugtige og opvarmningen var en kakkelovn. Der var kun en koldtvandshane i køkkenet og madlavningen foregik på to gasapparater med bygas. I køkkenet var der en lem til et lille rum under gulvet men der var ikke noget køleskab så det var noget af det første vi anskaffede os. Vi fik også installeret en gasvandvarmer til flaskegas, så de kunne få varmt vand og kakkelovnen blev udskiftet med en kamin som Erik satte en oliebrænder i, så de kunne fyre med petroleum. Huslejen var 50 kr. i måneden + 10 kr. for et brænderum.
Hun havde i starten et vikariat i Arken børnehave til Lars blev født 15/1 1965 og ca ½ år efter fik hun stilling i Dagmargårdens Børnehave. I 1966 flyttede familien til Dronningensgade 29,3. På grund af næste graviditet, holdt hun op i Randalgård 1/11 1966, og da Søren var født, fik hun et vikariat i Randalgård børnehave, og senere i Erritsø Børnehave. I august 1969 fik hun en 2/3 stilling i Skjoldly Børnehave. Den 15. november flyttede familien til Erritsø, hvor de havde købt hus på Land lystvej 5B, og 1. marts 1971, da hun var i 9. måned med Karen, blev hun ansat som formiddagsassistent i Erritsø Børnehave. Her sluttede hun 1. marts 2000, hvor hun gik på efterløn efter 29 år i børnehaven.
Adresser i Vestjylland
- Hetoftevej 1, Tistrup
- Bredho. I huset hos Chr. Pedersen
- Fole - Kærgaard, Præsteskovvej 1, arbejdede som ung pige hos landmandsfamilie.
- Esbjerg - arbejdede i Frodesgades børnehave
Adresse i England:
- Levy, 155 Newland Park, Hull, England, 53.768183,0.371736, passede jødisk forretningsmands børn og hjalp til i huset.
Adresser i Oslo:
- Ingeniør Keim, Vestenghaugen 5, Smestad, Oslo, Norge (Huset nedrevet), arbejdede hos ældre barnløst ægtepar hvor konen var svagelig
- Mariedalsvej 3195, lejlighed 8E, Kovsvall, Tåsen, Oslo Nu Svensenga 140. 59.964737,10.766961
Arbejdede hos Chefpsykolog Ejnar Moe med konen Rigmor sønnen Esben, passede børn og hjalp i husholdningen.
Adresser i Aarhus:
- Dalgården 249 - 8270 Højbjerg, behandlingshjem for adfæresvanskelige børn - gik samtidig på Socoalpædagogisk Børnehaveseminarie.
- Vagtelvej 8, 8010 Aarhus - Gik på børnehaveseminariet
Adresser i Aalborg:
- Nr. Trandersvej, arbejdede i Vejgård sogns menighedsbørnehave
- Paludan Müllersvej, arbejdede i menighedsbørnehaven.
Adresser i Fredericia:
- Dronningensgade 8, st., Arbejdede i Arken, Randalgård Dagmargården, Skjoldly, og Erritsø Børnehaver
- Dronningensgade 29, 3.
- Landlystvej 5b, Erritsø
|